'Big Willem' wordt mogelijk kroongetuige

'Big Willem'De Telegraaf meldt dat justitie er rekening mee houdt dat de afgezette Hells Angels-president Willem van Boxtel kroongetuige van het Openbaar Ministerie (OM) wordt. De Nationale Recherche arresteerde gisternacht de voormalige leider van de Amsterdamse Hells Angels op verdenking van het beramen van een moordaanslag op Willem Holleeder.

Naast Van Boxtel werd deze week Willem P. uit IJmuiden aangehouden. Hij werd afgelopen week eveneens oneervol uit de Hells Angels gezet en zou met Van Boxtel hebben samengewerkt. Ook Willem de M., een vriend van P., behoort tot de arrestanten.

'Big Willem' van Boxtel en P. werden middels bad standing de motorclub uitgezet. Zij moeten alle bezittingen die aan de Angels refereren inleveren en alle club-tatoeages verwijderen danwel onherkenbaar laten maken. In het verleden liep het vaak slecht af met Angels die een bad standing kregen. Mochten Van Boxtel en P., die in feite dus niets meer te verliezen hebben, bereid zijn een deal te sluiten met justitie en verklaringen afleggen over criminele activiteiten van hun voormalige 'brothers', dan komen zij vrijwel zeker in aanmerking voor een getuigenbeschermingsprogramma.

Eerder dit jaar sloot justitie al zo'n overeenkomst met de Antilliaan Angelo Diaz, voormalig lid van motorclub de 'Caribbean Brothers'. Dat gebeurde in de geruchtmakende moordzaak van de drie leden van de Hells Angelsclub De Nomads uit Oirsbeek. Diaz legde uitgebreide verklaringen af over de betrokkenheid van Hells Angels bij coca´netransporten vanuit Zuid-Amerika via Curašao naar Nederland.