Sony introduceert kleinere Playstation 2

Sony's gameconsole Playstation 2 (PS2) heeft een makeover ondergaan, en is qua oppervlakte ongeveer de helft van de grootte van het bestaande model. Het model zal in november te koop zijn, en zal 149 euro kosten. Dit meldt BBC News.

Sony poogt hiermee de aantrekkelijkheid te vergroten en het bestaan van het apparaat te verlengen. Dit lukte Sony ook met zijn originele Playstation. Toen de eerste Playstation in een kleiner model, genaamd de 'PSOne' werd uitgebracht, verhoogde dit de verkopen aanzienlijk.

Sinds november 2000 zijn er ongeveer 24 miljoen PS2's verkocht in Europa, het midden-oosten en Afrika. Dit is volgens Sony tweederde van alle verkochte gameconsoles in deze gebieden. Het is gebruikelijk dat de verkopen minder worden na een aantal jaar, en met de PS2 is dit geen uitzondering.

Davis Reeves, president van Sony Computer Entertainment Europe hoopt dat het nieuwe model de PS2 verkopen wereldwijd met 15 procent zal verhogen. Het nieuwe model, dat qua volume 75 procent kleiner is dan het huidige model, zal op 1 november voor dezelfde prijs als het huidige model in de winkels liggen, dat is 149 euro.

Sony is reeds met een opvolger bezig van de PS2. Sony verwacht dat de volgende generatie Playstation volgend jaar op de E3 video games trade show in Los Angeles gepresenteerd wordt.


Voor- en zijaanzicht van het nieuwe model i.v.m. het oude model


Meer game nieuws vind je natuurlijk op games.fok.nl!