Raadslid laat al 2 jaar niets van zich horen

Een lid van de stadsdeelraad Amsterdam-Zuidoost is al bijna twee jaar niet verschenen op raadsvergaderingen. De in maart 2002 gekozen Qammar Raja van de fractie Solidariteit Zuidoost woonde in december 2002 voor het laatst een raadsvergadering bij. De achterban die Raja met voorkeursstemmen in de raad stemde voelt zich verraden.

Qammar RajaOp het kantoor van het stadsdeel kan niemand inzicht verschaffen over de verblijfplaats van het raadslid. Desondanks wordt de raadsvergoeding van twaalfhonderd euro wel elke maand overgemaakt. Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet heeft de fractie van Solidariteit Zuidoost aangesproken op de matige opkomst. "Maar het blijft een zaak van de fractieleden of zij wel of niet aanwezig zijn bij vergaderingen", aldus Sweet.

Raja stond bij de verkiezingen vierde op de lijst van Solidariteit Zuidoost, maar verwierf dankzij 381 voorkeursstemmen een zetel in de tweemansfractie van zijn partij. Raja dankte zijn zetel aan zijn belofte zich in te zetten voor de Pakistaanse gemeenschap in Amsterdam-Zuidoost. Zijn inbreng als raadslid was echter beperkt. "Raja is vier of vijf keer op een vergadering geweest. Ik geloof niet dat hij één woord heeft gesproken", aldus collega-raadslid Henk de Boer (CDA).