Tientallen doden bij aanslag Kirkuk

RencoB had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws Bij een zelfmoordaanslag met een autobom in de Noord-Iraakse stad Kirkuk zijn zaterdag zeker 23 mensen om het leven gekomen. Volgens artsen van het lokale ziekenhuis vielen er ook zestien gewonden, waarvan er een aantal in kritieke toestand verkeert. De aanslag was gericht op het regionale hoofdkantoor van de Iraakse Nationale Garde.

De terrorist bracht zijn auto tot ontploffing bij de achteringang van het hoofdkantoor dat in een bewoonde wijk van Kirkuk staat. De meeste slachtoffers stonden te wachten voor de ingang in de hoop een baan bij de Nationale Garde te kunnen krijgen.

Aanslagen op veiligheids- en politiefunctionarissen zijn de laatste tijd aan de orde van de dag in Irak. Bij een andere aanslag op een politiebureau in Bagdad kwamen dinsdag 47 mensen om het leven. Een losstaand incident op diezelfde dag kostte nog eens twaalf politiefunctionarissen en een burger het leven toen een busje waarin ze zaten onder vuur werd genomen.

Vrijdag was het opnieuw raak; bij een zelfmoordaanslag met een autobom op een blokkade van de politie kwamen tenminste acht politieagenten om het leven.