Ontslagen Kerry-aanhangster mag nu kiezers werven

deliberator had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon US verkiezingen 2Een 41-jarige vrouw die was ontslagen omdat ze John Kerry steunde heeft een baan aangeboden gekregen in het campagneteam van de Amerikaanse presidentskandidaat. Lynne Gobbell uit het plaatsje Moulton in de staat Alabama had op haar auto een campagnesticker van John Kerry. Haar werkgever sommeerde haar deze te verwijderen, met de woorden 'Je werkt voor mij, of voor John Kerry'.

Gobbell hield voet bij stuk, en kreeg ontslag. Toen Kerry dit verhaal hoorde nam hij meteen contact op met de vrouw. "Hij vertelde me dat hij trots was dat ik op mijn principes stond", vertelde Gobbell. "Hij zei dat ik mijn oude baas kon vertellen dat ik per ingang van vandaag voor John Kerry werk." Gobbell wordt toegevoegd aan het campagneteam dat in Alabama kiezers werft voor Kerry.

Volgens de vrouw drong haar voormalige baas wel zijn eigen politieke voorkeur aan zijn medewerkers op, door bij de salarisstrook een brief te stoppen waarin het belastingbeleid van president Bush wordt opgehemeld.

Ontslagen Kerry-aanhangster Lynne Gobbell
De ontslagen Lynne Gobbell gaat nu voor Kerry werken