'Allochtone jongens respect bijbrengen'

RossVolgens staatssecretaris Clémence Ross van Welzijn hebben veel allochtone jongens géén enkel respect voor vrouwen en meisjes. De scholen moeten volgens haar daarom veel meer aandacht besteden aan de heropvoeding van deze jongens.

De CDA-staatssecretaris sprak gisteren bij de presentatie van een handboek voor mishandelde vrouwen in Utrecht. Nu al is meer dan 50% van de vrouwen in blijf-van-mijn-lijf-huizen van allochtone afkomst. Dat aantal is nog immer stijgende. Volgens Ross is het gebrek aan eerbied een belangrijke bron voor huiselijk geweld.

Wat betreft de allochtone jongens zei de CDA-politica dat een deel van hen gewoon geen respect heeft voor hun moeder, voor een onderwijzeres of voor een vrouwelijke agent.

Binnen de islamitische gemeenschap groeit ondertussen ook het verzet tegen huiselijk geweld. Zo maakte de Turkse organisatie Milli Görüs onlangs bekend dat hun imams gaan preken tegen het slaan van vrouwen. Ook een corrigerende tik, die volgens de koran wél mag, wordt in die preken verboden