Baby uit auto gegooid tijdens achtervolging

roepdeman had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 23-jarige Amerikaan uit Milwaukee, Wisconsin, heeft een acht maanden oude baby uit een rijdende auto gegooid, terwijl hij door de politie werd achtervolgd. De vluchtpoging van de man werd pas gestopt toen hij met z'n auto een wegblokkade ramde. Hij raakte daarbij zwaar gewond en overleed later in een ziekenhuis in Greenbay aan z'n verwondingen.

De man was eerder die dag met grote ruzie bij z'n vriendin weggegaan en had daarbij haar auto met daarin haar acht maanden oude dochtertje meegenomen. Toen hij onderweg een politieauto ramde, ontstond er een achtervolging, waarbij de man midden op de snelweg in eens het portier van de auto open deed en hij de baby met het kinderzitje en al naar buiten gooide.

De politie besloot vervolgens tot het opwerpen van een wegblokkade om de man te stoppen, waar de man vervolgens met hoge snelheid op inreed. Door de klap van de aanrijding werd hij uit de auto geslingerd, waarbij hij de fatale verwondingen opliep waaraan hij later overleed.

Ondertussen hadden andere politiebeambten zich ontfermd over de baby, die opgelucht constateerden dat de kleine meid wonderwel niets mankeerde. Haar leven was volgens de autoriteiten gered doordat zij was vastgegespt in het kinderzitje.