Zelfmoorden in Pakistan door seksvideo

brom had ons via de nieuws-submit te melden:

De eigenaar van een internetcafé in Rawalpindi, nabij de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, heeft na het verkopen van stiekem gemaakte video-opnamen grote problemen voor twintig stelletjes veroorzaakt. De man maakte van ongeveer twintig stelletjes die de liefde bedreven in een klein, afgesloten computerhokje in zijn zaak, opnamen. Vervolgens zette hij deze op een dvd die hij voor veel geld verkocht.

De ongecensureerde opnamen die ronduit ranzig zijn, maakten de stelletjes ten schande, zeker in het extreem conservatieve Pakistan, waar een nagenoeg complete scheiding der seksen geldt. Twee meisjes uit de video hebben dan ook al zelfmoord gepleegd. Een derde meisje is vermoord door haar vader, die hiermee de schande voor de familie wilde uitwissen.

Maar ook de jongens en mannen uit de film hebben het zwaar te verduren. De meesten hebben het land verlaten uit schaamte en angst om te worden vermoord door eigen familie of familie van hun liefdespartner. De man achter de opnamen is ook uitgeweken naar het buitenland.

De dvd, die voor grof geld wordt verhandeld, is ondertussen tot een van Pakistans eerste pornohits geworden. Dat de makers van de film over weinig fijnzinnigheid beschikken, blijkt ook uit de titels die ze de verschillende scènes meegaven zoals 'Vuile slet' en 'Lekker betrappen en dan chanteren - ha, ha, ha'.