Kamp Vinkenslag krijgt eigen politiepost

Icoon Binnenlands nieuwsHet Maastrichtse woonwagenkamp de Vinkenslag krijgt vanaf volgende maand een mobiele politiepost. De servicepost moet het werk van de politie ter plaatse verbeteren. De bewoners van het woonwagenkamp zien niets in de plannen.

Door het inrichten van een post bij het kamp willen de politie en burgemeester Leers van Maastricht zaken als het regelen van bouwvergunningen en het voeren van gesprekken met bewoners verbeteren. Bewoners stellen dat de politiepost een vorm van ondertoezichtstelling is.

De Vinkenslag kwam de laatste jaren regelmatig in het nieuws door acties van bewoners en invallen van de politie. In april van dit jaar blokkeerden kampbewoners urenlang een belangrijk kruispunt van de A2 bij Maastricht. De reden hiervoor waren vele controles van het woonwagenkamp vanwege de illegale activiteiten aldaar. Eerder bleek al dat Vinkenslag jarenlang nauwelijks belasting betaalde over bedrijfswinsten door gunstige afspraken met belastingambtenaren. Bij grote politie-invallen in 2003 werd een groot aantal hennepkwekerijen opgerold.