Explosieven gevonden in Russische bioscoop

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In een bioscoop in Sint Petersburg in Rusland is meer dan een kilo aan explosieven ontdekt. De politie vond negenhonderd gram plastic explosieven, tweehonderd gram dynamiet, zelfgemaakte ontstekingen, een wapen en kogels. Naar aanleiding van de vondst zijn een aantal mensen gearresteerd. Dat meldde de plaatselijke politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag. Het bioscoopgebouw werd sinds zes maanden gerenoveerd.

Rusland verkeert in een verhoogde staat van paraatheid na de recente reeks aanslagen. Volgens bronnen binnen de veiligheidsdiensten van Rusland zouden de gearresteerde personen criminelen zijn.

Bij aanslagen door Tsjetsjeense rebellen is het al eerder gebeurd dat er voor de aanslagen explosieven op locatie werden verstopt. Bij de gijzeling in een musicaltheater in Moskou in oktober 2002, waarbij 130 mensen om het leven kwamen, hadden handlangers van de rebellen ook vooraf explosieven in het theater verstopt.

Ook in de school in Beslan, waar vorige week een gijzelingsdrama aan honderden mensen het leven kostte, hebben de daders mogelijk vooraf explosieven in de school verstopt. De schoolleiding zou een aantal ontvoerders herkend hebben als bouwvakkers die in de school gewerkt hadden.