Vrouw vindt klassieke auto in tuin

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vrouw uit Welwyn Garden City (Engeland) heeft tijdens het grasmaaien een zestig jaar oude auto ontdekt die begraven was in haar tuin. De eigenaresse, die anoniem wil blijven, belde naar een lokaal archeologenteam toen ze iets van metaal ontdekte onder het grasveld achter haar huis. Na graafwerkzaamheden van het team, haalden ze een unieke Ford V8 Pilot naar boven.

Bedekt met stalen platen onder een frame van spoorbielzen, heeft het geheel waarschijnlijk gediend als schuilplaats tegen luchtaanvallen. De auto, die begraven was zonder motor en wielen, zou rond 1935 zijn gebouwd en had toen een nieuwprijs van 700 euro.

Een Ford V8 club uit Engeland die de auto herkende zei: We zijn compleet verrast. Meestal vinden we dit soort auto's bij mensen in schuurtjes." Een woordvoerder van een oorlogsmuseum zei: "Ik heb er nooit van gehoord, dat een auto als schuilplaats tegen luchtaanvallen werd gebruikt."

Uit onderzoek blijkt dat het voertuig in 1948 door arbeiders ook al eens is opgegraven, maar die hem daarna weer begroeven. Omdat niet bekend is wie de eigenaar van de auto is, wordt er nog besloten of de auto voor bezichtiging wordt hersteld of dat hij weer onder de grond wordt gestopt.
Ford V8 Pilot
Ford V8 Pilot in originele staat