John Kerry opent aanval op Bush

Icoon US verkiezingen 2John Kerry heeft de dood van de 1000ste Amerikaan in Irak aangegrepen om de aanval op Bush in te zetten. De meesten van hen sneuvelden na de triomfantelijke woorden van Bush op 1 mei 2003 dat de strijd in Irak gewonnen was. Kerry sprak van een ’tragische mijlpaal’

Kerry beschuldigt president Bush van het verspillen van bijna 170 miljard dollar aan Irak, terwijl in de Verenigde Staten de kosten voor de gezondheidszorg en de werkloosheid maar blijven stijgen. In de commercial is onder meer te horen, ‘ De verkeerde keuzes van George Bush hebben ons thuis verzwakt.’.

De aanval van Kerry komt op het moment dat zwevende kiezers meer aandacht gaan besteden aan de race om het presidentschap. Deze ‘zwevers’ gaan waarschijnlijk de doorslag geven wie de nieuwe President van de Verenigde Staten gaat worden.

EÚn van de spotjes gaat uitgebreid in op werkloosheidsstatistieken en sluit af met: ‘Maar president Bush blijft volhouden dat de economie prima in orde is.’

De advertentiecampagne van Kerry staat symbool voor een nieuwe wending in de strijd om het presidentschap. Kerry heeft tot nu toe Bush vrijwel uit zijn campagne gehouden en vooral zijn eigen beleid aangeprezen. Nu Bush de afgelopen week wÚl de persoonlijke aanval heeft ingezet kon Kerry niet achterblijven.

John Kerry