1000e Amerikaanse soldaat sterft in Irak

junkieXXXL en Bard_Yttap hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws Achttien maanden na het begin van de oorlog in Irak is de duizendste Amerikaanse soldaat om het leven gekomen. De Amerikaanse nieuwszender CNN meldt dit. Op basis van eigen berekeningen kwam CNN tot een aantal van 1002, wat inmiddels door een anonieme functionaris van het ministerie van Defensie is bevestigd.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie liet gisteren nog weten dat de officiŽle balans om 17.00 uur op 990 doden stond sinds het begin van de invasie in Irak in maart 2003. Omdat nabestaanden eerst nog geÔnformeerd dienen te worden, zijn de meest recente meldingen nog niet verwerkt in het totaal.

Eerder op de dinsdag liet de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld doorschemeren dat het dodental snel de duizend zou overschrijden. Zo kwamen maandag al zeven militairen om het leven, toen ze in een hinderlaag bij Fallujah liepen. Desondanks beklemtoonde Rumsfeld benadrukte dat Irak er beter voorstaat dan voor de invasie. De Democratische kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, John Kerry, sprak over een tragische dag.