Groep Wilders op 4 zetels in peiling

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou de Groep Wilders vier zetels krijgen. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. De helft van de kiezers zou afkomstig zijn van de VVD, en de andere helft van de LPF. Vooral kiezers die de afgelopen maanden niet wisten op wie ze moesten stemmen kozen voor de nieuwe partij van Wilders.

Wilders stapte vorige week op uit de Tweede Kamerfractie van de VVD vanwege zijn scherpe uitspraken. Enkele dagen later liet hij weten zelf met een 'betrouwbare rechts-conservatieve' partij te komen. Maurice de Hond gaf de nieuwe partij toen al meteen een kans op maximaal 10 zetels.

Voor de regeringspartijen pakte de peiling wederom niet gunstig uit. De VVD zou bij verkiezingen 4 zetels verliezen en op 23 uitkomen terwijl het CDA zelfs 11 zetels verliest en op 33 uitkomt. Oppositiepartij de PvdA zou met 48 zetels de grootste partij worden met 6 zetels winst ten opzichte van de huidige situatie.

In een andere opiniepeiling eerder week kwamen de VVD, het CDA en de PvdA op respectievelijk 28, 37 en 48 zetels uit. Deze peiling werd echter wel voor de definitieve breuk tussen Wilders en de VVD gehouden.