'Osama wordt vlak voor verkiezingen gepakt'

Osama Bin Laden zal vlak voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, op 2 november van dit jaar, worden gepakt. Dit schrijft de Franse journalist Mohamed Sifaoui in zijn boek Het web rond Bin Laden, het dubieuze spel van Amerika. Volgens Sifaoui weten de Amerikanen al geruime tijd waar Bin Laden zich bevindt, maar weigeren ze in te grijpen.

Als Bin Laden eerder zou zijn gepakt, voor Saddam Hussein bijvoorbeeld, zou Bush de publieke opinie niet meer meekrijgen voor een oorlog tegen Irak, omdat dat als een beslissende slag tegen het terrorisme zou worden gezien, aldus Sifaoui. Dus lieten ze Bin Laden rondlopen, maar werden in de tussentijd wel verschillende andere kopstukken van al-Qaeda opgepakt of gedood, "om het terrorisme binnen te perken te houden". Het moest Bin Laden onmogelijk worden gemaakt om, na de val van Saddam Hussein, nog schade toe te brengen aan wat dan ook.

De journalist baseert zijn theorie op de uitspraken van vele 'ingewijden', waar hij mee sprak tijdens zijn reis door Afghanistan en Pakistan. De Amerikanen zouden op cruciale momenten hebben geweten waar Bin Laden zich bevond, maar grepen niet in. "Inlichtingen die mij ter plaatse werden verstrekt hebben bevestigd dat alle Pakistaanse functionarissen - en dus zeker ook de Amerikanen - wisten dat Bin Laden zich in de tribale zones bevond. Om precies te zijn in de sector van Parasjinar en Khuram. De Pakistanen en Amerikanen weigerden echter in te grijpen, ze vonden het wel best zo", zo beschrijft Sifaoui een voorbeeld. Hij meent dat de Amerikanen 'als een geolied Hollywood-script' een strategie hebben uitgedokterd, en dus precies kunnen bepalen wanneer ze de al-Qaeda leider oppakken.

"Als Osama Bin Laden zal worden geëlimineerd voor november 2004, zal Bush de allures van een Hollywood-ster aannemen. Het goede heeft het kwade dan overwonnen. De president droomt al over deze rol sinds hij zijn ambt heeft aanvaard", aldus Sifaoui. Het wordt afwachten dus.
Submitter:  Bron: De Gooi- en Eemlander