'Schietende Duitser pleegde zelfmoord'

De Duitse jongeman die vorige week omkwam nadat hij met een gestolen auto tegen een boom reed, heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Dat vermoedt de Arnhemse politie nadat er door familie van de jongen een afscheidsbrief is gevonden. De 18-jarige jongen veroorzaakte kort voor zijn dood opschudding door schietend over straat te lopen.

Uit onderzoek is gebleken dat de jongen uit Baden-WŘrttemberg in Arnhem een taxi had genomen. Halverwege de Posbank bij Rheden is hij uitgestapt, naar eigen zeggen om tijdens een wandeling tot rust te komen. Nadat hij eerst in het rond schoot bedreigde hij een stelletje en dwong hen uit hun auto te stappen. Daarmee kwam hij niet ver, vierhonderd meter verderop reed hij met hoge snelheid tegen een boom en was hij op slag dood.

Ongeveer een maand geleden was er in Amsterdam een soortgelijk incident. Een 20-jarige Duitser die op het Frederiksplein met een neppistool rondliep werd door de politie neergeschoten en overleed. Ook deze man liet een brief achter, waarvan de inhoud overigens niet openbaar is gemaakt.