Nederlandse versie SP 2 voor XP klaar

Icoon Digital nieuwsVanaf vandaag kan de Nederlandstalige versie van Service Pack 2 voor Windows XP worden binnengehaald. Deze update van 100 MB kan gratis worden gedownload en verbetert de veiligheid van XP, aldus ontwikkelaar Microsoft. SP2 was na enige vertraging sinds vorige maand al beschikbaar in een Engelstalige editie, nu volgt de Nederlandse versie.

De reputatie van Microsoft kreeg vorig jaar een behoorlijke deuk toen bleek dat computervandalen op grote schaal beveiligingslekken in Windows gebruikten om virussen te verspreiden en om in te breken bij andermans computers. Microsoft probeert met SP2 het vertrouwen terug te winnen van de computergebruiker. Experts menen dat Microsoft nu aan achterstallig onderhoud doet van het drie jaar oude XP.

SP2 is dus vooral ontwikkeld om de veiligheid van XP beter te garanderen. Dit geldt ook bij het gebruik van Internet Explorer en het e-mailprogramma Outlook. Bij een gebrekkige beveiliging geeft Windows voortaan een waarschuwing af. Ook zitten er nog wat kleine verbeteringen in het pakket zoals een pop-up blocker voor Internet Explorer

Logo Windows XPWindows XP is in Nederland op 2 tot 2,5 miljoen computers geÔnstalleerd. Microsoft wil 60 tot 70 procent daarvan met SP2 kunnen bereiken. Ongeveer 600.000 cd's met SP2 vinden hun weg naar de klant via computerbladen. De wereldwijde verspreidingsoperatie kost het bedrijf honderden miljoenen dollars.

SP 2 voor Windows XP is vandaag in de loop van de dag te downloaden vanaf de update site van Microsoft. Voor meer informatie zie hier.