12-jarige Zweed gooit 9-darter

calvobbes herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank:

Het is de droom van iedere darter om tijdens een groot toernooi met zo min mogelijk pijlen 501 punten te gooien en daarmee een zogenaamde leg te winnen. Een 9-darter is de term voor de prestatie waarbij met negen darts een leg wordt uitgegooid. Minder darts is niet mogelijk. Zelfs grote namen als Raymond van Barneveld, Andy Fordham en Mervyn King lukt het echter maar zelden.

Afgelopen zondag lukte het een 12-jarige Zweedse jongen wel om tijdens de open kampioenschappen in Denemarken de perfecte leg te gooien. De 9-darter was niet de enige opmerkelijke prestatie van Oskar Lukasiak. Tijdens het toernooi versloeg deze ook nog eens de bekende darters Shaun Greatbatch en Jarkko Komula. Met de 9-darter is Oskar Lukasiak de jongste persoon die een dergelijke prestatie geleverd heeft. Het record stond voorheen op naam van een 13-jarige Nederlandse jongen.

Oskar Lukasiak had niet eens in de gaten dat hij een 9-darter gooide. "Eigenlijk besefte ik het pas toen ik die laatste 3 darts uit het bord haalde. Daarvoor was ik er helemaal niet mee bezig", verklaarde de jonge darter na afloop.