'Digitale dame' voor vrijgezelle heren

Icoon digitaal nieuwsEen bedrijf in Hongkong is bezig een nieuw speeltje te ontwerpen voor vrijgezelle mannen: de digitale droomvrouw. De dame in kwestie is alleen te zien via het beeldschermpje van de mobiele telefoon en verschijnt nooit in levende lijve. Dat neemt echter niet weg dat ze wel lieve woordjes, cadeautjes en diamanten wil. Hoe meer ze krijgt, hoe leuker ze wordt. En is ze ontevreden? Dan houdt ze op met praten.

Het Tamagotchi-achtige spel dat door Artificial Life wordt ontwikkeld zal later dit jaar in Azië op de markt worden gebracht. Mannen die een digitale dame willen moeten er rekening mee houden dat ze niet goedkoop zijn. Want om de relatie naar een 'hoger niveau' te tillen zullen cadeautjes moeten worden gekocht. Het bedrijf is er nog niet over uit hoe duur die zullen gaan worden.

Bezitters van een virtuele dame kunnen met haar van gedachten wisselen via sms-berichtjes, die dan via de voicemail worden beantwoord. Het spel is voor alle leeftijden, zo laat Ada Fong de woordvoerster van het bedrijf weten, en is niet seksueel getint. Mogelijk komt het bedrijf begin volgend jaar ook met 'een virtuele droomprins' op de markt.