Explosieven in neergestort Russisch vliegtuig

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In het wrak van één van de twee Russische passagiersvliegtuigen die afgelopen dinsdag neerstortten zijn sporen van explosieven gevonden. Volgens Russische persbureaus gaat de inlichtingendienst FSB er nu ook voor het eerst publiekelijk van uit dat het om een terroristische daad gaat. Bij de dubbele vliegtuigcrash kwamen alle 89 inzittenden van de twee toestellen om.

De sporen werden gevonden tussen de brokstukken van de Toepolev-154 die in het zuiden van Rusland neerstortte. In de Toepolev-134, die een paar minuten eerder op 150 kilometer ten zuiden van Moskou neerstortte, zijn vooralsnog geen sporen van explosieven gevonden. De explosieven zouden een samenstelling hebben die ook werd teruggevonden na een serie aanslagen op appartementen in 1999, die toen aan ongeveer tweehonderd mensen het leven kostten.

Direct na de vliegtuigcrashes gingen veel mensen er al van uit dat het om aanslagen door Tsjetsjeense rebellen ging, omdat er komend weekend verkiezingen worden gehouden in de Russische deelstaat. Dit vermoeden bestaat nu nog steeds, mede omdat één van de passagiers in de Toepolev-154 een Tsjetsjeense vrouw was, waarvan niemand tot nu toe haar lichaam heeft opgevraagd.