'Christenen moeten islam in Europa stoppen'

IcoonVolgens Chris Mills, functionaris bij de zendingsorganisatie van de Zuidelijke Baptisten in de Verenigde Staten (International Mission Board), wordt Europa een islamitisch continent als christenen er niet in slagen de snelle verspreiding van de islam in Europa te stoppen. Mills meent dat de christenen snel een antwoord moeten vinden op de opmars van de islam. Christelijke zendelingen en evangelisten zijn volgens hem dringend nodig om die opmars een halt toe te roepen.

''Veel christenen in Europa maken eenvoudigweg geen gebruik van de toegenomen kansen voor verspreiding van het Evangelie. Integendeel, op het moment dat moslims in een gebied komen wonen, vertrekken de christenen daar veelal. In plaats dat ze hun buren proberen te bereiken, rennen ze weg'', aldus Mills. Verder voert hij aan dat autochtone Europeanen weinig kinderen krijgen, in tegenstelling tot allochtonen. Het gevolg van deze trend is dat het Europese continent meer en meer wordt overgelaten aan de islam, zo meent Mills.

Onlangs nog zei ook de Amerikaanse Midden-Oostenexpert Bernard Lewis dat Europa binnen 100 jaar islamitisch zal zijn en een deel van het Arabische Westen zal worden.