Christenen houden pro-IsraŽl bijeenkomst

Komende woensdag wordt in de Veluwehal in Barneveld een grote pro-IsraŽl manifestatie gehouden, die georganiseerd wordt door bijna 30 christelijke organisaties. Het thema luidt: 'IsraŽl zal veilig wonen'. De bijeenkomst is bedoeld om steun te betuigen aan de zelfverdedigingsmaatregelen die IsraŽl neemt. Daartoe behoort ook de omstreden veiligheidsmuur.

Volgens de organisaties heeft IsraŽl recht op een eigen staat, maar is dit recht altijd ontkend door de omringende Arabische landen. "Veiligheid in de wereld wordt pas gerealiseerd als IsraŽl veilig woont''. De organisatoren vinden ook dat IsraŽl 'omwille van de veiligheid nodig is in de betwiste gebieden'.

De samenwerkende christelijke organisaties wijzen er op dat IsraŽl en het joodse volk de laatste decennia gebukt gaan onder toenemend terrorisme, antisemitisme en een dubbele moraal bij de beoordeling van de zelfverdedigingsacties van de staat IsraŽl.

Tijdens de manifestatie zullen onder meer CIDI-voorzitter Ronny NaftaniŽl en ChristenUnie-fractieleider Andrť Rouvoet spreken.