Christenen houden pro-Israël bijeenkomst

Komende woensdag wordt in de Veluwehal in Barneveld een grote pro-Israël manifestatie gehouden, die georganiseerd wordt door bijna 30 christelijke organisaties. Het thema luidt: 'Israël zal veilig wonen'. De bijeenkomst is bedoeld om steun te betuigen aan de zelfverdedigingsmaatregelen die Israël neemt. Daartoe behoort ook de omstreden veiligheidsmuur.

Volgens de organisaties heeft Israël recht op een eigen staat, maar is dit recht altijd ontkend door de omringende Arabische landen. "Veiligheid in de wereld wordt pas gerealiseerd als Israël veilig woont''. De organisatoren vinden ook dat Israël 'omwille van de veiligheid nodig is in de betwiste gebieden'.

De samenwerkende christelijke organisaties wijzen er op dat Israël en het joodse volk de laatste decennia gebukt gaan onder toenemend terrorisme, antisemitisme en een dubbele moraal bij de beoordeling van de zelfverdedigingsacties van de staat Israël.

Tijdens de manifestatie zullen onder meer CIDI-voorzitter Ronny Naftaniël en ChristenUnie-fractieleider André Rouvoet spreken.