Motor-granny (95) maakt buurt onveilig

Icoon opmerkelijk nieuwsJe zult maar je 95ste verjaardag vieren met een ritje op een motor! Dat overkwam Helen Self uit Missoula (VS). Haar stiefdochter Marsha Fowler hees haar in een leren pak en zette haar een zwarte helm op het hoofd. Hierna werd oma Self bij Dwayne Fowler achter op de motor gezet. Vervolgens reed ze als een raket een rondje om het dorp.

''Ik probeerde de motor een beetje recht te houden'', aldus Fowler na de rit. ''Ik wilde haar niet bang maken, want anders durft ze volgend jaar niet meer.'' Oma Self zelf vond het prachtig, al was ze bang dat het in de krant zou komen, omdat ze haar vriend (85) had verteld dat ze pas 91 was.

Self is moeder van twee kinderen. Ze heeft drie echtgenoten overleefd. Haar kleindochter, waarmee ze samen leeft, vertelde dat oma Self geen typische schommelstoel-grootmoeder is. Oma Self heeft nog een broer die in januari 99 wordt. ''We houden een wedstrijd wie het langst leeft'', aldus Self. Gezien haar stoere motorrit zal ze deze wedstrijd nog wel eens kunnen winnen.

Subheader
Helen Self wordt achterop de motor geholpen