Site slachtoffer Awa vol steunbetuigingen

De website van het slachtoffer van de Irakese-Koerd Awa uit Leeuwarden op CU2.nl staat vol met steunbetuigingen. Het 16-jarige meisje, Jamai, wordt door veel andere CU2-gebruikers een hart onder de riem gestoken.

CU2 is een bij jongeren populaire internetpagina. Ze kunnen er een pagina over zichzelf maken. De site telt ruim 800.000 profielen. Volgens het meetbureau Nielsen/NetRatings komt 30% van de Nederlandse tieners minstens één keer per maand op deze site.

Awa zelf heeft geen profiel op CU2. Zijn vrienden wel, onder 'nicknames' als CraY-C-LaY-D en Sultanic (Van beide profielen zijn overigens vanochtend razendsnel alle afbeeldingen gewist). Awa was wél veel op internet, vooral op MSN. Via dat programma bedreigde hij onder meer jongens die in de lijst van zijn vriendin voorkwamen.

Slachtoffer Jamai maakte in april 2003 een profiel aan op CU2. Op 14 juni van dit jaar heeft ze die voor het laatst geupdate. Op vraag 12 'Heb je verkering', is het antwoord: ,,JuPszS,,:DHou van je Awa''. Op haar profiel prijkt nog steeds een foto van haar vriendje Awa. Ze heeft momenteel al drie pagina's met wannabe CU2-vriendjes. Hier zijn de steunbetuigingen te vinden.

Het taalgebruik op CU2 kenmerkt zich vaak in een hoog BrEeZaH-gehalte. Zo ook op het profiel van Jamai. Veel reacties op haar site zijn tevens in dat taaltje: ''eeya gurlw! d0n't kn0w ya.. mah ik wens je eg suuuupah veel sterkte!!! dikkah k0eshj miehj''', schrijft ene sugah-shorty88, en ''HeY! Er ZiJN gEeN wOoRdUh VoOr WaT HiJ jE hEeFt AaNgEdAan. HeEL vEeL sTeRkTe!!!'', is een reactie van ene LeOnI.