Ambtenaar zet per ongeluk kerk onder water

Icoon Binnenlands nieuws Een gemeenteambtenaar van de gemeente Rotterdam heeft vorige week woensdag per ongeluk de kelder van een kerk onder water laten lopen. Omdat hij vergat een schuif te sluiten liep de kelder van de Opstandingskerk aan het Lisplein flink waterschade op. De kerk maakte vandaag bekend de schade op de gemeente te willen verhalen.

Volgens de dienst waterhuishouding was het waterpeil in een vijver vlak bij de kerk te laag. Omdat de vijver verbonden is met een aantal andere waters in de buurt, is het mogelijk het waterpeil handmatig te regelen. De schuif om water de vijver in te laten stromen werd door een medewerker van de dienst wel open gezet, maar hij vergat hem later weer te sluiten. "Een geval van pech," aldus een woordvoerder.

In de kelder, die wordt verhuurd aan reïntegratiebureau Kliq, werd onder andere de vloerbedekking vernield. Omdat de kerkdiensten op de begane grond plaatsvinden kunnen deze wel gewoon doorgaan. De gemeente zoekt nog naar een oplossing met de kerk.