'Idols is doorgestoken kaart'

Boswachtertje had ons via de nieuws-submit te melden:

Zestig procent van de Nederlanders denkt dat het televisieprogramma Idols doorgestoken kaart is. Dat blijkt uit de Grote Geruchten Enquête van het tijdschrift Quest. 17 procent van de ondervraagden weet zeker dat er gesjoemeld wordt, 40 procent vindt dat 'waarschijnlijk waar.' Opvallend is dat jongeren (53 procent) minder sceptisch zijn dan 55-plussers (64 procent).

Het tijdschrift gooide elf complotten, broodjeaap-verhalen en misvattingen op een hoop en liet onderzoeksbureau TNS NIPO duizend Nederlanders van 18 jaar of ouder ondervragen. De respondenten kregen een stelling voorgelegd en moesten aangeven hoe waarschijnlijk zij deze achtten.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna een kwart van de Nederlanders denkt dat het zeer waarschijnlijk is dat de aarde al eens bezocht is door buitenaardse wezens. Daarnaast kennen veel mensen het verhaal van de oude vrouw in Amerika, die haar natte hond wilde drogen in de magnetron. Het beest ontplofte en ze klaagde de producent van het apparaat aan. 72 procent van de respondenten gelooft het verhaal, dat niet waar is.

Overigens is de Grote Geruchten Enquête nog steeds online in te vullen.