Nederlandse kinderen krijgen weinig zakgeld

Icoon Algemeen nieuws Nederlandse en Duitse kinderen krijgen het minst zakgeld van de kinderen in Europa. Kinderen tussen de vijf en tien jaar krijgen hier en in Duitsland gemiddeld 2,70 euro per week, terwijl Franse kinderen uit die leeftijdsgroep gemiddeld 6 euro per week krijgen. Dit blijkt uit een onderzoek van batterijenfabrikant Duracell naar het speelgoedgedrag van negenhonderd kinderen in negen Europese landen.

Nederlandse kinderen krijgen gemiddeld niet zo veel zakgeld, maar tweederde van de kinderen krijgt wel iets. In Duitsland krijgt 85 procent van de kinderen een zakcentje, maar in Italië is dit slechts negentien procent.

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat Nederlandse kinderen met Sinterklaas en Kerstmis ook minder verwend worden dan andere Europese kinderen. Hier krijgen kinderen gemiddeld zeven cadeaus met een totale waarde van 94 euro, terwijl het gemiddelde in de negen landen op 140 euro ligt. De feestdagen in december zijn in Groot-Brittannië het populairst, daar krijgt een kind gemiddeld tien cadeaus met een totale waarde van 260 euro.