[update] Rap over in brand steken vriendin

IMDONE en fyful hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De 16-jarige jongen van Iraaks-Koerdische afkomst uit Leeuwarden die zijn evenoude vriendin vorige week tot tweemaal toe in de brand stak en bekraste met een mes, blijkt lid te zijn van de rapgroep L.O.R.D.S. uit Leeuwarden. Omroep Fryslân en het weblog GeenStijl melden dat.

GeenStijl, dat recent een herstart maakte, beweert in het bezit te zijn van een rapsong waarin de jongen zijn spijt betuigt over het gebeuren: ''...ik heb verdriet, ik heb spijt, schatje ik wil je niet kwijt...het ging per ongeluk..." In het nummer wordt verder bezongen dat hij het liefst zelfmoord zou plegen en de tijd wil terugdraaien.

Het slachtoffer liep door het in brand steken tweede- en derdegraads brandwonden op. Ze ligt inmiddels in het Academisch Ziekenhuis Groningen. Haar toestand wordt omschreven als stabiel.

Het ANP meldt dat de dader mogelijk volgens het volwassenstrafrecht gaat worden berecht. Volgens officier van justitie O. Brouwer is het echter nog te vroeg om daar uitsluitsel over te geven. De jongen wordt deze week eerst door een psychiater onderzocht. Als hij als minderjarige wordt gestraft wacht hem wellicht jeugd-tbs.


De 16-jarige rapper

-
MP3 van het nummer, via GeenStijl.

Update 08:14
Volgens de Telegraaf heeft de verdachte, Awa, het rapnummer opgenomen twee dagen nadat hij zijn vriendin met terpentine had besprenkeld. Mogelijk met zijn rapgroep L.O.R.D.S die begin augustus nog geprogrammeerd stond in Het Bolwerk in Sneek tijdens het festival 'Hip Hop Noord-Nederland'.

De Leeuwarder Courant vermeldt ook weer nadere details. Zo zou Awa zijn in brand gestoken vriendin, Jamai, hebben opgedragen om te zeggen dat ze een olielamp over zich heen had gekregen. Toen ze naar het ziekenhuis ging dreigde hij haar bovendien wat te zullen aandoen als er een mannelijke arts naar haar zou kijken. Doordat zijn vriendin in eerste instantie het olielamp-verhaal vertelde, werd hij niet als verdachte gezien.

De rapper staat in Leeuwarden niet best bekend. Hij heeft een groep vrienden om zich heen verzameld waarmee hij iedereen terroriseert. Ook zou hij meerdere verkrachtingen op zijn geweten hebben, maar de slachtoffers durven het hun ouders niet eens te vertellen, laat staan de politie.

De Telegraaf meldt dat Awa pas sinds twee jaar in Leeuwarden woont bij een pleeggezin. Eerder was hij uit huis geplaatst bij zijn eigen familie in Almere, waar hij nog twee broers en een jonger broertje heeft.

De 16-jarige Jamai ligt nog steeds met ernstige brandwonden opgenomen in het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Zij zal mogelijk tal van huidtransplantaties moeten ondergaan. Haar vriendin wordt opgevangen en haar familie is ondergedoken uit angst voor wraakacties.


Slachtoffer Jamai. Foto komt van haar CU2 pagina, waar ook de foto van haar vriendje vandaan komt. De Telegraaf plaatste beide op de voorpagina vandaag.