Nederlanders domineren tijdens WK Stratego

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuws Het zal voor velen een verrassing zijn dat de wereldkampioenschappen Stratego bestaan, maar toch was Nederland wederom goed vertegenwoordigd. De 22-jarige Vincent de Boer uit Delft won voor de tweede keer op rij de titel in het seniorentoernooi. Ook in het juniorentoernooi was een Nederlander de sterkste. Daar won de 13-jarige Roel Verleijsdonk uit Deurne voor de vierde keer achter elkaar.

De Boer was tijdens de kampioenschappen op vrijdag en zaterdag de sterkste met zeven keer winst en ÚÚn keer gelijk uit negen partijen. Op de tweede plaats eindigde een andere Nederlander, voormalig wereldkampioen Erik van den Berg. Verleijsdonk haalde het kampioenschap voor junioren eveneens met groot overwicht binnen door zes van zijn zeven partijen te winnen.

De wereldkampioenschappen worden dit weekend in Antwerpen gehouden, waar 86 deelnemers uit zeven landen tegen elkaar uitkomen. Op het toernooi van de Internationale Stratego Federatie (ISF) staat zondag alleen nog een landenwedstrijd op het programma.