'Beveiliging Spelen om te huilen zo slecht'

Icon Sport - OS Athene 2004Volgens een journalist van de Britse krant Sunday Mirror is de beveiliging van de Olympische Spelen om te huilen zo slecht. Voor de openingsceremonie van vrijdag legde hij in het Olympisch Stadion drie nepbommen, compleet met batterijen en draadjes. Tijdens de veiligheidscontroles werd geen van de bommen ontdekt. Tevens lukte het hem om tijdens de ceremonie op 20 meter afstand van de tribune met staatshoofden komen, onder wie de Britse premier Blair.

De journalist Bob Graham meldde zich vijf weken geleden voor een baan als chauffeur bij een Britse onderaannemer. De Britse onderaannemer nam hem zonder sollicitatiegesprek aan en hij hoefde geen referenties op te geven. Ook kon hij zonder problemen toegangspassen krijgen met namen als 'Robert bin Laden' en 'Michael Mouse'.

"Ik reed dagelijks heen en weer met blokken ijs die voor de verkoeling van de bouwvakkers in het Olympisch Stadion", aldus de journalist. "Maar de bewakers hebben nooit gecontroleerd wat ik meenam. Ik had van alles in mijn busje kunnen stoppen, bijvoorbeeld explosieven."