Brit mag vliegtuig niet in na facelift

Twisted_TpaU had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 59-jarige Brit, Brian Yates, die met zijn vrouw naar Barcelona wilde vliegen, is op de luchthaven van Birmingham in de problemen gekomen omdat hij een facelift heeft gehad. Hij kwam niet langs de incheckbalie omdat hij niet op de foto in zijn paspoort leek. De operatie die de man omgerekend 9000 euro had gekost, had er voor gezorgd dat hij er veel jonger uitzag. Hij was vervolgens vergeten een nieuw paspoort met een nieuwe foto aan te vragen.

''Toen we dreigden met juridische actie, wijzigde het personeel hun verhaal en zeiden: uw paspoort is beschadigd'', zei Yates. ''Ons personeel laat geen passagiers met beschadigde paspoorten reizen, of met paspoorten waarvan de foto weinig gelijkenis vertoont met de drager,'' aldus een woordvoerder van luchtvaartmaatschappij 'MyTravelLite', waar het koppel mee wilde reizen. Hij verwees verder naar de constante dreiging van terrorisme.

''Ik was vastbesloten naar Barcelona te gaan'', aldus Yates. Het koppel reed vervolgens naar de tweehonderd kilometer verderop gelegen luchthaven van Leeds-Bradford, waar ze zonder problemen langs de controle kwamen en alsnog van hun vakantie konden genieten. Toen ze terug wilden gaan stond hen een verrassing te wachten. Dezelfde luchtvaartmaatschappij die het koppel op de heenreis weigerde, wilde hen opeens wel terug naar Birmingham vliegen.