Oudste Amerikaanse Olympische winnaar overleden

Nood-kloon vertaalde en submitte het volgende bericht:

Icon Sport - OS Athene 2004Enkele dagen voor de Olympische Spelen in Athene werden geopend is in New Haven, Connecticut de oudste nog levende Amerikaanse medaillewinnaar overleden. James Stillman Rockefeller, die later directeur werd van de Citigroupbank, werd 102 jaar. Hij overleed dinsdag aan een hartaanval.

Rockefeller was de kapitein van de acht met stuurman van de universiteit van Yale, die in 1924 deelnam aan de Olymische spelen van Parijs. Het team won goud met een voorsprong van zestien seconden op de Canadezen. Een ander lid van dat team, Dr. Benjamin Spock, werd later wereldberoemd met het schrijven van best-sellers over de opvoeding van kinderen.

"De roeiriemen van de boot en ook de medaille hebben nog steeds een prominente plaats in het huis", aldus kleinzoon Stillman. "Ik denk dat hij er erg trots op was, misschien nog wel meer dan op zijn bankcarrière." James Stillman Rockefeller was een kleinzoon van William Rockefeller, die met zijn broer John D. Rockefeller Standard Oil oprichtte, het latere ESSO.

-
Zie voor meer Olympisch nieuws Sport.FOK! of ons OS 2004-forum.