Geheimen grootste knelpunt in relaties

Linz had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe meeste relaties lopen vast omdat partners geheimen voor elkaar hebben of niet goed met elkaar kunnen praten. De geheimen gaan niet altijd over buitenechtelijke slippertjes. Ook wordt er voor elkaar verzwegen dat er ontslag aan zit te komen, dat ze pornowebsites bekijken of zelfs dat ze kanker hebben, aldus de stichting Korrelatie. De stichting heeft dit geconcludeerd na de telefoontjes en e-mails die ze geregeld ontvangen.

De oorzaak van relatieproblemen ligt vooral in het drukke leven dat mensen leiden, zegt T. Gerritsma die 27 jaar maatschappelijk werker is bij Korrelatie. 'Mensen leven langs elkaar heen, groeien uit elkaar en vertellen niets meer. Als iemand dan gokverslaafd is, ruzie heeft op het werk of gevoelens heeft voor een ander, is dat haast niet meer bespreekbaar, aldus Gerritsma.

'Bovendien zijn sommige mensen bang om hun leven en dat van de kinderen overhoop te gooien. De maatschappelijk werker adviseert partners wekelijks zeker een uur met elkaar door te brengen. Ze hoeven niet per se te praten, als ze maar tijd voor elkaar maken en er voor elkaar zijn.