Documentaire over Metallica lovend onthaald

Icoon Muziek nieuwsEen documentaire over hardrockband Metallica is door de Amerikaanse pers met lovende recensies onthaald. Maar liefst drie jaar werd de band door filmmakers Joe Berlinger en Bruce Sinofsky gevolgd, zowel op als buiten het podium. De film probeert vooral een beeld te scheppen van de individuele leden en hun onderlinge relaties.

De 4,3 miljoen dollar kostende 'Metallica: Some Kind of Monster' laat een periode zien waarin de band onder druk staat. De film begint met het vertrek van bassist Jason Newstad en de onderlinge verhoudingen die daardoor onder druk komen te staan. Daarna komen onder meer twijfels over de toekomst van de band, groepstherapie om de onderlinge verhoudingen te herstellen en zanger James Hetfield die afkickt van de drank aan de orde.

"Dit is geen film over Metallica, het is een film over relaties", stelde drummer Lars Ulrich in Rolling Stone Magazine. Media volgden hem in die analyse. "Verbluffend intiem", schreef de New York Post. LA Times vond het moeilijk 'niet ontroerd te raken van deze mannen die proberen af te rekenen met hun monsters'. De documentaire gaat eind augustus in Europa in première.