Voetbalhooligans willen vechten op Mystery Land

Stellarc2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsFanatieke 'voetbalsupporters' dreigen het dancefestival Mystery Land in Haarlemmermeer volgende week zaterdag aan te grijpen voor een nieuwe confrontatie. Afgelopen weekend gingen tientallen ADO Den Haag en Ajax supporters elkaar te lijf op Dance Valley. Dit werd in eerste instantie verzwegen door de organisatie. Nu wordt op diverse supporterssites opgeroepen tot een 'rematch' tijdens Mystery Land.

'Jongens, kom op weer met z'n allen naar Mystery Land, laten we die neuzen (joden, Ajax-fans, red.) weer ff goed rennen. Misschien kunnen we wat terug doen voor Den Haag,' aldus de supporterssite van Feyenoord.

Volgens ID&T, de organisator van Mystery Land, zal het allemaal wel mee vallen. 'Als je die sites regelmatig bekijkt, zie je dat er voor bijna elk groot evenement zo'n oproep wordt geplaatst', aldus Sander Groet van ID&T. 'We hebben van de politie begrepen dat het op Dance Valley om een beperkt groepje mensen ging. Het bleek daarom ook niet nodig om daarvoor de ME in te schakelen. Wij beschikken over een heel goed securityteam, dat ook ervaring heeft in de Amsterdam Arena. Dat moet voldoende zijn.'

De politie Haarlemmermeer zegt op de hoogte te zijn van de berichten op de diverse supportersites, maar laat weten geen extra maatregelen te zullen treffen. Een woordvoerder wijst erop dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid op het festivalterrein in eerste instantie bij organisator ID&T ligt.