Website 112Groningen gaat vrijuit

Het Openbaar Ministerie vindt niet dat medewerkers van de website 112Groningen.nl brandstichting hebben uitgelokt. December vorig jaar werden eigenaar Martin Nuver en een medewerker van de website vier dagen de cel ingegooid op verdenking van aanzetten tot branden. De politie zei toen het opmerkelijk te vinden dat foto's van branden zo snel op de website verschenen.

Het OM is nu echter van mening dat geen verband is aangetoond tussen de branden en de fotografen van 112Groningen.nl. Voor de 75 branden, die miljoenen schade veroorzaakten, zijn inmiddels drie mannen veroordeeld.

Na zijn vrijlating vorig jaar zei eigenaar Nuver al het ''ongelofelijk'' te vinden dat de politie hem en andere medewerkers beschuldigde van opruiing en aanzetten tot brandstichting. ''Dit is verschrikkelijk. De brandstichters hebben tegen de politie gezegd dat wij soms opdracht gaven om brand te stichten, maar dat is echt grote onzin. Ik heb in het geruchtencircuit wel acht keer namen gehoord van mogelijke daders, die het achteraf inderdaad gedaan bleken te hebben. De politie verwijt me dat ik die namen niet meteen heb doorgegeven, maar ik kan toch niet met elk gerucht naar de politie stappen?", aldus Nuver eind 2003.