KankerpatiŽnte wint 30 miljoen: 'oh da's aardig!'

andromeda1968 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 58-jarige vrouw uit Belfast, die lijdt aan keelkanker, heeft het grootste geldbedrag uit de tienjarige nationale loterij in Groot-BrittaniŽ gewonnen. Het gaat om 20 miljoen pond (ongeveer 30 miljoen euro). In eerste instantie meldde de winnares zich niet omdat ze vergeten was dat ze loten had gekocht. Medewerkers van de loterij hebben vervolgens wekenlang geprobeerd de winnaar te vinden, met succes.

Subheader"Ik had mijn loten in de glazen dressoir gelegd en ze eigenlijk een beetje vergeten", aldus Iris Jeffrey (foto). Ze vertelde dat ze televisie aan het kijken was met haar man, toen ze zag dat de winnaar zich nog steeds niet bekend had gemaakt. "Ik schreef de winnende nummers op en vergeleek ze met mijn loten. Ik dacht dat ik alle zes de nummers juist had, maar ik kon het niet echt geloven. Ik vroeg mijn dochter Wendy of ze het wilde controleren. Toen ze bevestigde dat ik gewonnen had zei ik 'oh, dat is aardig.' Ik realiseerde me niet wat er zojuist gebeurd was."

Haar financiŽle zorgen zijn in ieder geval voorbij. Ze kan nu bijvoorbeeld de beste kankerspecialisten inhuren. Iris kreeg haar cheque vandaag overhandigd. Het eerste wat ze gaat kopen is een auto voor haar 62-jarige man Robert. Verder gaat ze haar dochters Wendy (32) en Karen (28) verwennen en ''voor haar vrienden zorgen''. Voor zichzelf wil ze graag een nieuwe wasmachine kopen.

Doordat mevrouw Jeffrey haar prijs drie weken te laat heeft geÔnd, liep ze 50.000 pond aan rente mis. Maar dat zal haar waarschijnlijk niet echt interesseren, gezien de hoogte van het bedrag.