[update] Zelfmoord Leeuwarder na ongeluk met pistool

Pitbulleke en Graphix hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Leeuwarden heeft een 22-jarige man vanochtend rond vijf uur zelfmoord gepleegd nadat hij per ongeluk een 16-jarige vriend in de borst had geschoten.

Het drama voltrok zich in een woning aan de Pilotenespel. De 22- en 16-jarige en een aantal vrienden speelden met een vuurwapen waarvan ze dachten dat het ongeladen was. De 22-jarige schoot een paar keer op zijn vrienden met het lege wapen. Bij het laatste schot bleek er toch nog een kogel in te zitten, die de 16-jarige in de borst trof.

De schutter holde na het schot onmiddellijk het huis uit en schoot zichzelf ten overstaan van zijn vrienden dood. Hij viel daarop achterover de Bonkevaart in. De 16-jarige jongen is naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn verwondingen zouden niet levensbedreigend zijn.

Update 20:56
De 22-jarige schutter (Alex geheten) is waarschijnlijk bang geworden nadat hij zijn 16-jarige vriend Abdul had neergeschoten, zo valt te lezen in de Leeuwarder Courant. Alex rende daarop naar buiten. Zijn vrienden holden achter hem aan, riepen hem nog, maar konden hem niet inhalen. Onder hen was ook zijn ex-vriendin, tevens moeder van zijn 2-jarige zoontje. Op de brug riep hij: ''Zeg mijn zoontje dat ik van hem hou'', en toen pleegde hij zelfmoord.

Het 16-jarige slachtoffer Abdul wordt omschreven als een aardige jongen, die net weer op het rechte pad was. Hij zou Alex echter wel hebben uitgedaagd om op hen te schieten. Alex was echter in de veronderstelling dat hij zijn magazijn had leeggemaakt voordat hij zijn vrienden onder vuur nam.