Burgers' Zoo directeur Van Hooff overleden

weet_ik_veel had ons via de nieuws-submit te melden:

Antoon van Hooff, tot voor kort directeur van Burgers' Zoo, is vanochtend op 66-jarige leeftijd overleden. Van Hooff, bij tv-kijkers vooral bekend als presentator van het NCRV-programma 'Ja Natuurlijk', was al enige tijd ernstig ziek.

Van Hooff volgde in 1968 op 30-jarige zijn vader op als directeur van de toen nog middelgrote dierentuin. Onder zijn leiding veranderde de naam in Burgers' Zoo, en groeide het park uit met een oerwoud, een woestijn en een groot zeeaquarium. Meteen al in 1968 opende Burgers Dierenpark, zoals de Arnhemse dierentuin toen nog heette, onder het kersverse directeurschap van Van Hooff het eerste Safaripark op het vasteland. Het chimpansee-eiland, dat in 1971 openging, sloeg alle verwachtingen. Tientallen wetenschappelijke onderzoeken en experimenten zijn uitgevoerd onder de bewonersgroep van het eiland. Nog steeds komen apenliefhebbers hele dagen chimpansees bestuderen.

In 1988 haalde Van Hooff opnieuw de wereldpers met de opening van Burgers Bush, een overdekte oerwoudhal, die op dit moment alweer wordt uitgebreid. Binnen enkele jaren volgden het Mangrovebos en de Desert, een nagebootst stukje Sonorawoestijn.

Van Hooff werd kort geleden opgevolgd door zijn zoon Alex. Hij zou zijn zoon nog enige jaren gaan begeleiden, maar daar is het niet meer van gekomen.