STER maakt lijst beste reclames ooit

De STER, het reclamebedrijf van de Publieke Omroep, gaat een lijst opstellen van de beste tv-reclames ooit. Dit ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de organisatie in 2005. Er zal een boek over de geschiedenis van de tv- en radioreclame worden uitgegeven, waar de lijst van de veertig beste televisiecommercials aller tijden een onderdeel van zal zijn.

De volgorde van de lijst zal worden bepaald door een vakjury en het Nederlandse publiek. De STER zal in de komende weken een longlist van 140 reclames opstellen. Vanaf september kun je dan op de site Ster.nl stemmen op je favoriete commercial aller tijden.

De reclames die voor de lijst in aanmerking komen zullen allen commercials zijn "die bepalend zijn geweest voor het vak, deel uitmaken van het collectieve geheugen, typerend zijn voor de tijdsgeest of van grote betekenis zijn geweest voor het betreffende merk, aldus de STER.

De ranglijst zal bekend worden gemaakt tijdens de uitreiking van de Gouden Loekie 2004, op 22 december. Vorig jaar wonnen de 'klussende mannen' van Amstel de prestigeuze prijs.
Submitter:  Bron: De Gooi- en Eemlander