Oud Tuf Tuf Club-voorzitter vrijuit

De dagvaardingen in het hoger beroep tegen voormalig Tuf Tuf Club-voorzitter Frank Jacobs zijn door het gerechtshof in Arnhem nietig verklaard. Jacobs zou met geschriften en foto's op zijn site tegen de 'overmatige' verkeerscontroles de goede naam van enkele politieagenten hebben geschaad.

Volgens de advocaten van Jacobs is totaal niet duidelijk waartegen hun cliënt zich zou moeten verdedigen. Het hof stelde de verdediging in het gelijk.

Jacobs werd in november 2003 veroordeeld tot 2.000 euro boete wegens belediging van de landelijke verkeersofficier van justitie Koos Spee. Bovendien kreeg hij een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur. Jacobs plaatste foto's van agenten die snelheidscontroles hielden en noemde die ''doodrijders, matennaaiers, gluiperige graaiers en volksverraders''. De Tuf Tuf Club-voorzitter zei tegen de rechter dat het ''satire'' betrof, maar daar ging de rechter indertijd niet in mee.

Daags na de rechtszaak vorig jaar trad Jacobs af, mede vanwege onjuiste berichtgeving van het ANP. Die beweerde dat hij mede veroordeeld was voor het verspreiden van een affiche, waarop Koos Spee als Hitler stond afgebeeld. Jacobs bleek daar helemaal niet voor veroordeeld te zijn.

In mei van dit jaar stopte de Tuf Tuf Club er helemaal mee.