[update] Veel doden bij brand in Paraguay

Ambrosius had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen brand in een winkelcentrum in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción heeft vandaag aan zeker honderd mensen het leven gekost. Ook raakten zo'n driehonderd mensen gewond.

Door een explosie ontstond er een brand in een supermarkt in het winkelcentrum. De oorzaak van die explosie is niet bekend. De eigenaar van de supermarkt zegt dat er geen sprake is van een ongeluk, de politie gaat er echter van uit dat exploderende gasflessen in de keuken oorzaak zijn van de brand.

Subheader
Veel doden bij de brand in Paraguay (Foto: @Home)

De openbare ziekenhuizen bieden niet genoeg plaats voor de vele slachtoffers. Ook kerken en sporthallen zijn ingericht als noodhospitaals of als provisorisch lijkenhuis. President Duarte heeft inmiddels een aantal privé-klinieken gevraagd te dienen als noodhospitaal. Het personeel wordt door de media verweten diverse in- en uitgangen te hebben geblokkeerd om zo plunderingen te voorkomen. Dit zou onnodig meer slachtoffers hebben geëist.

Update 00:14
De media in Paraguay spreken inmiddels over meer dan 200 doden. Zeker 217 lichamen zouden al geborgen zijn, aldus het Paraguayaanse Channel 9.

Subheader
Een slachtoffer wordt door een brandweerman geholpen


Update 06:03
Het dodental zou inmiddels gestegen zijn tot boven de 300, meldt het ANP. Er zijn nog veel vermisten en er wordt gevreesd voor meer doden. De oorzaak van de brand is nog steeds niet bekend, de eigenaar van de winkel is echter overtuigd van sabotage.