Lloret is lallende Hollandse jeugd zat

De populaire Spaanse badplaats Lloret de Mar is de overlast van luidruchtige en veelal jonge dronken Nederlandse vakantiegangers meer dan beu. De politie treedt keihard op en deelt boetes uit tot 450 euro. Wie niet kan betalen wordt op het vliegtuig naar huis gezet.

De Spaanse overheid kondigde enkele maanden geleden al aan een einde te willen maken aan dergelijke overlast van vervelende vakantiejongeren in de populaire badplaatsen aan de Middellandse Zee.

De burgemeester van Lloret de Mar wil van Lloret weer een rustig familieparadijs maken. Lallende straalbezopen jongeren passen daar volgens hem niet in. De Guardia Civil en de speciale politiemacht Mossos d’Esquadra loeren extra op dergelijk gedrag. Afhankelijk van de overtreding wordt een boete uitgedeeld van rond de 65 euro. Wie voor de tweede maal in de fout gaat kan rekenen op een bekeuring die vele malen hoger ligt. Niet betalen, is wegwezen.

Reisorganisaties vrezen nog verdergaande maatregelen tegen de overlast van vakantievierende jeugd, en hebben hun personeel opdracht gegeven de jongeren te wijzen op het feit dat ze zich netjes moeten gedragen.