Paus start stichting voor aidspatiŽnten

Icoon Buitenlands nieuws Het Romeinse persagentschap Zenit meldt dat de Paus heeft aangekondigd een stichting op te richten ten bate van aids-patiŽnten, in het bijzonder in Afrika. De naam van de stichting zal 'De Barmhartige Samaritaan' luiden en maakt deel uit van de Pauselijke Raad voor de Gezondheidswerkers.

Volgens Kardinaal Javier Lozano Barragan zal de stichting zieken waar ook ter wereld helpen, in het bijzonder diegenen die met aids en HIV besmet zijn. De bedoeling is dat de stichting een bijdrage levert tegen de verdere verspreiding van het virus. "Het is de bedoeling om de dringendste noden in de strijd tegen aids vast te stellen en ervoor te zorgen dat er middelen ter beschikking worden gesteld in Afrika en de rest van de wereld."

De stichting heeft tevens als doel om HIV te voorkomen door middel van het verspreiden van de katholieke idealen. Gedacht moet hierbij worden aan de preventie en het opvoeden tot huwelijkstrouw, kuisheid en onthouding. Condooms blijven uit den boze.

Het Vaticaan, ook wel de Heilige Stoel genoemd, staat bekend om haar zeer conservatieve beleid jegens aids. Vorig jaar veroorzaakte het Vaticaan wereldwijde opschudding door te verkondigen dat condooms niet beschermen tegen aids.