Record voor nieuw Feyenoordlied

Met de woensdag gelanceerde single 'Feyenoord is het toverwoord' heeft de club nu al een record in handen. Het nummer, gezongen door de selectie van de Rotterdamse club, behaalde deze week een tweede plaats in de Single Top 100. Daarmee is het het eerste liedje gerelateerd aan een voetbalclub dat zo hoog binnenkomt in de hitlijst.

Er is wel een voetballied dat eerder een hogere notering wist binnen te halen. Dat was 'As Dick me hullep nodig heb' van Johan en de Groothandel (1994), maar dat lied ging over het Nederlands elftal.

Feyenoord scoorde eerder een hit met 'Put Your Hands Up For Pierre' uit 2002, dat een negende plaats haalde. Feyenoord moet alleen de topformatie van het moment voor zich laten: het Moldavische drietal O-Zone met 'Dragostea din tei (ma-ia-haha)'.

Twee weken geleden werd 'Feyenoord is het toverwoord' opgenomen door de spelers van de Feyenoord selectie als eerbetoon aan hun aanhang. Tijdens de Open Dag afgelopen woensdag werd bekendgemaakt dat de Rotterdammers de opbrengst van het lied schenken aan het Sophia Kinderziekenhuis.