Sleutelfiguur Watergate-schandaal overleden

Nood-kloon vertaalde, herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht:

Icoon Buitenlands nieuwsFred LaRue, een sleutelfiguur in het Watergate-schandaal en een hooggeplaatste medewerker van de voormalige Republikeinse Amerikaanse president Nixon, is zaterdag op 75-jarige leeftijd overleden. Hij stierf een natuurlijke dood. LaRue werd dinsdag gevonden door een kamermeisje van het hotel waar hij verbleef. Volgens lijkschouwer Gary Hargrove was hij al op zaterdag overleden.

LaRue werd bekend als de geldverstrekker die zwijggeld betaalde aan de deelnemers van de inbraak in het Watergate complex, waar het hoofdkwartier van de Democraten gevestigd was.

Hij was in 1972 aanwezig bij een bijeenkomst in het vakantiehuis van Nixon, in Key Biscayne (Florida). Daar werden de plannen gesmeed voor de inbraak in het Watergate complex, die er uiteindelijk mede voor zorgde dat Nixon herkozen werd. Zowel de politieke carrière van Nixon, van LaRue als van andere naaste medewerkers van Nixon eindigde door dit schandaal.

Nixon kreeg amnestie van zijn opvolger, president Gerald Ford. LaRue werd destijds veroordeeld tot 4,5 maanden gevangenisstraf wegens samenzwering en het tegenwerken van justitie.

LaRue sprak tegen dat hij 'Deep Throat' was, de mysterieuze informatiebron voor de journalisten Bob Woodward en Carl Bernstein, die het schandaal door deze bron ontrafelden. Hij zei dat de bron een combinatie was van verschillende personen.

Nadat LaRue zijn gevangenisstraf had uitgezeten, keerde hij terug naar zijn thuisstaat Mississippi om het familiebedrijf te runnen, dat handel dreef in de olie en onroerend goed. Het Watergate schandaal is later verfilmd als 'All the president's men'.