[update] 15-jarige verdacht van doden eigen kind

Icoon Buitenlands nieuwsDe Duitse politie meldt dat zij een 15-jarig meisje ervan verdenkt haar eigen baby te hebben gedood. Haar baby werd gisteren dood gevonden in de bossen bij Unna-Massen in Noordrijn-Westfalen. Mogelijk waren ook de toen 16-jarige vader en een vriend van hem bij de moord betrokken.

Eén van de jongens was naar de politie gestapt. Volgens het Openbaar Ministerie heeft het meisje haar zwangerschap verborgen gehouden voor haar familie. Vervolgens heeft het toen 14-jarige meisje haar kind gedood, vlak nadat ze het ter wereld had gebracht. Verdere details ontbreken nog.

Update 13.08 uur
Inmiddels is bekend geworden dat een 18-jarige vriend naar de politie is gestapt. Hij had de vader in oktober geholpen het lijkje te begraven. Aangezien de jongeman zich niet meer precies kon herinneren waar de baby begraven lag, werden na zijn bekentenis op 8 juli speurhonden ingezet. De dieren konden echter niets vinden, waarna werd besloten met behulp van een kleine graafmachine de grond te onderzoeken.

De daad van de jonge moeder wordt gekenmerkt als een 'daad uit vertwijfeling', aangezien het meisje er alles had gedaan om de zwangerschap voor iedereen verborgen te houden. In Duitsland is het mogelijk personen vanaf de leeftijd van 14 jaar te vervolgen. Het meisje wordt waarschijnlijk doodslag ten laste gelegd, een delict waarop maximaal tien jaar gevangenisstraf staat.