Videobeelden tonen kapers 9/11

Athlon_2o0o had ons via de nieuws-submit te melden:

Op video-opnamen die zijn gemaakt door een beveiligingscamera op het vliegveld van Washington is te zien hoe op 11 september 2001 vier passagiers aan een nader onderzoek worden onderworpen. Deze personen zouden later samen met een vijfde passagier het vliegtuig kapen dat neerstortte op het Pentagon. De beelden werden gisteravond uitgezonden door CNN en ABC.

Hoewel de beelden wazig zijn, is toch te zien dat de mannen apart van elkaar op hun gemak door de veiligheidscontrole lopen en hun bagage op het röntgenapparaat leggen. In zeker twee gevallen ging het alarm bij de metaaldetector af, maar na controle met de handdetector mochten zij doorlopen. Bij zeker één van de kapers werd de handbagage doorzocht.

Twee van de kapers, in wit en blauw overhemd, zijn op dit beeld te zien

De mannen konden daarna aan boord gaan van American Airlines-vlucht 77, die zij op het Pentagon lieten neerstorten. Alle 64 passagiers en bemanningsleden en 125 mensen in het regeringsgebouw kwamen om het leven. De kapers gebruikten waarschijnlijk papiermessen om de bemanning te overmeesteren. Deze messen waren tot 11 september legaal.