'Countdown' keert terug op Veronica

VeronicaHet muziekprogramma 'Countdown' komt weer in een nieuwe versie terug op Veronica televisie. De zender, onderdeel van de SBS-groep, heeft een kwakkelend jaar achter de rug. Met een nieuwe programmering wil de zender vanaf september hogere kijkcijfers gaan scoren. "We willen wat meer kwaliteit gaan brengen dit seizoen", zo zegt programmaleider Alphons Martens op de zomerpresentatie van de zender.

Of 'Countdown' als naam ook weer terugkeert is nog onduidelijk. Wel is zeker dat oud radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte één van de presentatoren zal zijn en dat hij het programma zal opnemen in discotheek Escape in Amsterdam.

Verder gaat de zender op zoek naar de lekkerste man en vrouw van Nederland in het programma 'Veronica's Lekkerste'. In Amerika is een show als deze al erg populair. In 'Veronica's Fight Master' selecteren deskundigen de beste vechtkunstenaar van Nederland.

Daarnaast moet Veronica een echte Science Fiction-zender gaan worden. De series 'Star Trek: Enterprise' en 'Stargate-SG1' worden daarvoor uit de kast getrokken.