Brits anti-terreurplan ligt letterlijk op straat

yohan.nl en Pim_In_Memoriam hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe Britse politie onderzoekt hoe het mogelijk is dat een geheim anti-terreurplan zoek is geraakt en letterlijk op straat is beland. Een automobilist heeft de documenten vlakbij de luchthaven Heathrow gevonden en overhandigd aan een journalist van een dagblad. Het anti-terreurplan, bedoeld om het vliegveld Heathrow te beschermen, is voor terroristen een handleiding waarin stap voor stap beschreven staat hoe het vliegveld het beste kan worden aangevallen.

Subheader
Een grafische afbeelding uit het rapport laat zien
hoe een terrorist een vertrekkend vliegtuig van
vliegveld Heathrow kan aanvallen


In het rapport staan 62 plaatsen aangemerkt vanwaar terroristen een raketaanval zouden kunnen uitvoeren. Verder bevat het rapport geheime informatie over de tijden waarop de politie patrouilles uitvoert, over de inzet van honden en scherpschutters, ontsnappingsroutes, evacuatieplannen en wegblokkades.

De politie heeft de documenten inmiddels in haar bezit, maar wil verder niet ingaan op de inhoud ervan. Een woordvoerster kon niet zeggen of het plan is opgesteld door de speciale anti-terreureenheid SO18 voor de beveiliging van de luchtvaart die is gestationeerd op Heathrow.

De beveiligingsmaatregelen op de luchthaven werden vorig jaar verscherpt nadat er inlichtingen waren binnengekomen dat terroristen een aanval met een raketwerper beraamden. De documenten zijn gedateerd op 26 juni 2004.